Blog

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ

Quarantine

Ο πλανήτης μας διανύει σύσσωμος -ή τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος του- τη δεύτερη κατά σειρά ολική απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία δυστυχώς αποδεικνύεται μεγαλύτερη σε διάρκεια και σκληρότερη σε επιπτώσεις από την πρώτη. Η κοινωνία έχει πλέον αρχίσει να εμφανίζει σημάδια κόπωσης προσπαθώντας να επιπλεύσει πάνω στον ωκεανό των προβλημάτων που έφερε το -δυστυχώς αναγκαίο- μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Κάποιοι δικαίως ανησυχούν για το τι μέλλει γενέσθαι στα επαγγελματικά τους δρώμενα μόλις οι παρούσες συνθήκες καταλαγιάσουν. Κάποιοι άλλοι επίσης, όντας πολύ κοινωνικοί χαρακτήρες, έχουν μεγάλη ανάγκη να συνδεθούν και πάλι με φίλους και γνωστούς από κοντά. Όλοι όμως ανεξαιρέτως αναρωτιούνται τι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε όλα τα επίπεδα μετά την παρέλευση της κρίσης.

Διαβάστε Περισσότερα

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ, "ΣΠΑΜΕ" ΤΟΝ ΦΟΒΟ!

menoume dynatoi

Στο φόντο της πανδημίας καθημερινά ενημερωνόμαστε για την έκβασή της, τις οδηγίες και τα μέτρα που λαμβάνονται. Βεβαίως ακολουθούμε τις οδηγίες που δίνονται και προσπαθούμε να προστατευτούμε αλλά και να προστατεύσουμε τους γύρω μας.

Ταυτόχρονα όμως παρατηρούμε και μία τεράστια εκστρατεία φόβου η οποία περισσότερο αποπροσανατολίζει παρά βοηθάει. Μία γενικευμένη αίσθηση κινδύνου η οποία διοχετεύεται από τα ΜΜΕ και διαπερνά όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Μια αίσθηση η οποία αντί να σε κινητοποιεί, σε παθητικοποιεί.

Διαβάστε Περισσότερα

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ...

koutsoukis

Βασιζόμενος, αφενός στη διττή επαγγελματική μου ιδιότητα, αυτή του δημοσιογράφου και παράλληλα εκπαιδευτή Krav Maga της IKMF (σ.σ. επιδιώκω να τα βλέπω αμφότερα πιο ρομαντικά, ως λειτουργήματα), κι αφετέρου στην τρέχουσα επικαιρότητα που μας αφορά όλους, είπα να ανέβω και εγώ για λίγο στο αρθρογραφικό "βήμα" της Ομοσπονδίας μας. Λιτά και κατά το δυνατόν περιεκτικά.

Διαβάστε Περισσότερα

ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

epoxikoronoiou

Μπαίνουμε ήδη στον τρίτο μήνα μιας από τις πιο ισχυρές παγκόσμιες αποσταθεροποιήσεις  που έχουμε βιώσει ως ανθρώπινο είδος. Οι ημέρες που διανύσαμε ως εδώ αλλά και αυτές που θα έρθουν στο άμεσο μέλλον, ήταν και είναι  εκτροχιασμένες από την κανονικότητα, με αποτέλεσμα να προκαλούν σημαντικές βλάβες στη διαχείριση της καθημερινότητάς μας, τόσο σε βιοποριστικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Διαβάστε Περισσότερα

ΠΛΕΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ

clap push ups

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα αλλά και στην αυτοάμυνα διαδραματίζει η φυσική κατάσταση του ασκουμένου. Η φυσική κατάσταση βελτιώνεται μέσα από τις ασκήσεις και την προπόνηση. Ένα υποσύνολο ασκήσεων που θεωρείται εξαιρετικά σημαντικό για την εξέλιξη των ασκουμένων είναι οι Πλειομετρικές ασκήσεις. Τι είναι; Γιατί και πώς βοηθούν στο Κραβ Μαγκά;

Διαβάστε Περισσότερα