Άβι Μoγιάλ

Άβι Μογιάλ: Ο πρόεδρος της IKMF

Άβι Μογιάλ: Ο πρόεδρος της IKMF

Ο Άβι Μoγιάλ, πρόεδρος και επικεφαλής εκπαιδευτής της IKMF καθώς και υπεύθυνος για την εξάπλωση του Κραβ Μαγκά στην Ελλάδα, γεννήθηκε το 1966. Άρχισε να εκπαιδεύεται στο Κραβ Μαγκά από την παιδική του ηλικία, επιδεικνύοντας τέτοιο ταλέντο και επαγγελματισμό που οι εκπαιδευτές του τον χρησιμοποιούσαν ως βοηθό τους στη διδασκαλία από πολύ νωρίς. Στην πραγματικότητα, ο Άβι διδάσκει Κραβ Μαγκά τα τελευταία 35 χρόνια!

Το 1985 απέκτησε το δίπλωμα τού “Expert” και εντάχθηκε στο σώμα των Πεζοναυτών IDF. Ο Άβι ολοκλήρωσε με αριστεία την εκπαίδευσή του ως αξιωματικός και υπηρέτησε ως Διοικητής μίας Αντιτρομοκρατικής Μονάδας. Αποκόμισε πολλές ώρες μάχης και εμπειρίας ενώ διοικούσε κατώτερους σε ειδικές επιχειρήσεις στον Λίβανο, συμπεριλαμβανομένων υψηλής εξειδίκευσης αποστολών στα μετόπισθεν του εχθρού ως μέλος ειδικών μονάδων SWAT. Επίσης, προσέφερε υπηρεσίες VIP Protection σε στρατηγό της IDF, καθώς και σε υψηλόβαθμο αξιωματικό των μυστικών υπηρεσιών. Αφού ολοκλήρωσε την ενεργό του θητεία, υπηρέτησε ως Διοικητής Εφεδρικής Μονάδας ειδικών επιχειρησιακών αποστολών.

Ο Άβι Μογιάλ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιου με BA στο μάρκετινγκ, ολοκλήρωσε έναν κύκλο σεμιναρίων για εκπαιδευτές, ενώ με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε αντίστοιχο κύκλο που απευθυνόταν σε εκπαιδευτές ανωτέρου επιπέδου. Κατόπιν ανέλαβε τη διοργάνωση και τη διδασκαλία των κύκλων σεμιναρίων για εκπαιδευτές στο ίδρυμα Γουίνγκέιτ, κάτι που έπραξε με επιτυχία για επτά έτη. Σήμερα είναι ένας από τους πλέον υψηλόβαθμους Δασκάλους Κραβ Μαγκά στον κόσμο.

Ανάμεσα στους δασκάλους του ήταν ο Έλι Αβιγκζάρ και φυσικά ο Ίμι Λίχτενφελντ. Για την ιστορία, ο Άβι ήταν απευθείας μαθητής του Ίμι και μάλιστα από τους πλέον έμπιστους μαθητές του, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Αγκουντά, της πρώτης οργάνωσης Κραβ Μαγκά που φτιάχτηκε ποτέ.

Σήμερα, ο Άβι είναι ο Πρόεδρος της International Krav Maga Federation. Κάτω από την ηγεσία του η Οργάνωση συνεχίζει να υλοποιεί το όραμα του Δασκάλου Ίμι, του ιδρυτή του Κραβ Μαγκά.

Επιπροσθέτως, ο Άβι είναι ο ηγετικός ειδήμων και αυθεντία στη διδασκαλία του Κραβ Μαγκά στον κυβερνητικό τομέα του Ισραήλ, ενώ υπηρετεί ως Σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας και αθλητισμού του Ισραήλ.

Ο Άβι εκπαιδεύει γυναίκες, παιδιά και ενήλικες στους ιδιωτικούς, εμπορικούς και κυβερνητικούς τομείς του Ισραήλ, καθώς και σώματα στρατού και οργανισμούς ασφαλείας παγκοσμίως, όπως έκανε τα τελευταία 20 χρόνια. 

Είναι γεγονός ότι ο Άβι ήταν ο Δάσκαλος της IKMF ο οποίος μετά από αίτημα της Ισραηλινής κυβέρνησης ανέπτυξε τις τεχνικές και τα προγράμματα διδασκαλίας σχετικά με την αυτοάμυνα γυναικών και παιδιών, καθώς και την προστασία από πειρατεία αυτοκινήτου.

Ένα από τα πράγματα τα οποία κάνουν τον Άβι μία τόσο φημισμένη και σεβαστή αυθεντία στον κόσμο του Κραβ Μαγκά είναι η απέραντη εμπειρία του στον «πραγματικό κόσμο». Απέδειξε τις μαχητικές του ικανότητες όταν υπηρετούσε ως αξιωματικός στην IDF, όπως προανεφέρθη, ενώ παρείχε τις υπηρεσίες του ως σωματοφύλακας στον πολιτικό τομέα για παγκοσμίως φημισμένες προσωπικότητες, όπως ο Μάικλ Τζάκσον. 

Ο Άβι έχει επίσης συγγράψει ένα βιβλίο πάνω στο Κραβ Μαγκά, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, ένας τομέας στον οποίο ειδικεύεται. Η διανομή του βιβλίου καλύπτει την περιφέρεια του Ισραήλ, με προοπτική να μεταφραστεί πολύ σύντομα και να εκδοθεί και στο εξωτερικό. 

Ειδικά Προγράμματα:

  • To 1993, o Άβι συμμετείχε στην ομάδα προσωπικού ασφαλείας, η οποία ανέλαβε την προστασία του ποπ-σταρ Μάικλ Τζάκσον, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ισραήλ.
  • Το 1994, ίδρυσε μία μονάδα Προστασίας VIP για έναν ιδιωτικό φορέα στη Βραζιλία.
  • Το 1995, του ανατέθηκε από το γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ να εκπαιδεύσει στο Κραβ Μαγκά τους εργαζόμενους σε αυτό.
  • Το 1996, ύστερα από πολλές δολοφονίες και απόπειρες πειρατείας και ληστειών οι οποίες αφορούσαν τους οδηγούς ταξί στο Ισραήλ, ο Άβι Μογιάλ ήταν ο επικεφαλής του προγράμματος εκπαίδευσης στην αυτοάμυνα για τη συγκεκριμένη ομάδα οδηγών. Μετά από τα εκπαιδευτικά αυτά σεμινάρια, ο αριθμός των επιθέσεων μειώθηκε δραστικά.
  • Το 1998, υπήρξε μία περίοδος επιθέσεων από τον περιβόητο βιαστή Μπένι Σέλα. Ανάμεσα στα θύματά του ήταν δεκάδες νεαρές γυναίκες από το Τελ Αβίβ. Λόγω της προϊστορίας του στον τομέα, η Δημαρχία του Τελ Αβίβ στρατολόγησε τον Άβι να ηγηθεί ενός προγράμματος που θα δίδασκε αυτοάμυνα στις γυναίκες της πόλης. Τα σεμινάρια είχαν μεγάλη επιτυχία και εκατοντάδες γυναίκες είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν πώς να υπερασπίζονται τον εαυτό τους σε μία επίθεση βιασμού, χρησιμοποιώντας καθημερινά αντικείμενα. Προς το τέλος εκείνης της χρονιάς, ο Μπένι Σέλα συνελήφθη, δικάστηκε και φυλακίστηκε.
  • Κατά τη διάρκεια της απασχόλησής του στο πρόγραμμα της Δημαρχίας και μετά από μερικές περιπτώσεις βίας, πραγματοποίησε μία σειρά σεμιναρίων για τους δημοτικούς επιθεωρητές σταθμών στάθμευσης. Τα σεμινάρια σημείωσαν μεγάλη επιτυχία.
  • Στις μέρες μας ο Άβι, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του έχουν τέσσερα παιδιά, από τη θέση του προέδρου και του επικεφαλής εκπαιδευτή της IKMF διαδίδει το σύστημα του Κραβ Μαγκά σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε διάφορα σώματα στρατού στην Ευρώπη ενώ, φυσικά, συνεχίζει να διδάσκει στους πολλούς μαθητές του στο Ισραήλ, πραγματοποιώντας σεμινάρια, εργαστήρια, καθώς και κύκλους εκπαιδευτικών σεμιναρίων για ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς.