Κραβ Μαγκά για γυναίκες

STAY AWAY – Αυτοάμυνα για γυναίκες

STAY AWAY – Αυτοάμυνα για γυναίκες

Ήξερες ότι...

  • Το 25% των γυναικών παγκοσμίως γίνεται θύμα βιασμού;
  • Το 100% των γυναικών δέχονται σεξουαλικές παρενοχλήσεις;
  • Το 85% των θυμάτων αναγνώρισαν από 1 ως 4 λεπτά πριν το περιστατικό ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί αλλά το 90% αυτών δεν έκαναν τίποτε γι' αυτό;
  • Το Stay Away αποτελεί το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόγραμμα ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση των γυναικών. Μέσα από έναν πολύ εξειδικευμένο τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων, ο οποίος περιλαμβάνει βαθιά κατανόηση της γυναικείας ιδιοσυγκρασίας, εμπειρία πολλών ετών αλλά και τεχνικές αυτοάμυνας, καταφέρνει να δώσει στην καθημερινή γυναίκα τα εργαλεία που χρειάζεται ώστε να πορεύεται εν ειρήνη. Χιλιάδες συμμετέχουσες σε όλο τον κόσμο έμαθαν να εμπιστεύονται το ένστικτό τους, να αναγνωρίζουν τους οιωνούς των επικίνδυνων περιστατικών, και τελικά να υπερασπίζουν τον εαυτό τους όταν όλα τα άλλα αποτύχουν.

    Οι εξειδικευμένες τεχνικές Κραβ Μαγκά για γυναίκες εξελίχθηκαν από την IKMF λόγω της αυξανόμενης ανάγκης και ζήτησης, ως ένα τμήμα των λύσεων αυτοάμυνας οι οποίες δημιουργήθηκαν για τους διάφορους τομείς του Κραβ Μαγκά για Πολίτες.

Το Stay Away επιτρέπει σε κάθε γυναίκα οποιασδήποτε ηλικίας, μέσα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, να μάθει όλες τις ειδικά σχεδιασμένες για γυναίκες βασικές τεχνικές αυτοάμυνας, οι οποίες θα της σώσουν τη ζωή αν έρθει η στιγμή να τις χρειαστεί. Διδάσκει επίσης και πώς μια γυναίκα θα αναγνωρίσει τους οιωνούς ενός βίαιου περιστατικού ώστε να το αποφύγει εκ των προτέρων, ή ακόμα και τον τρόπο με τον οποίο η ίδια θα θέσει ξεκάθαρα όρια απέναντι σε κάποιον που αποφάσισε να την παρενοχλήσει.

Η IKMF προσφέρει τρία προγράμματα για γυναίκες: 1) Το πολύ βασικό course τριών μαθημάτων, που σκοπό έχει να δώσει μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα του γυναικείου μοντέλου αυτοάμυνας μέσα σε αυτόν τον σχετικά περιορισμένο χρόνο. 2) Το εργαστήρι δέκα ημερών για γυναίκες οι οποίες επιθυμούν να μάθουν περισσότερα και 3) το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Stay Away, με διάρκεια λίγο παραπάνω από έναν χρόνο (συνήθως τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα) που προσφέρει τη μέγιστη εμβάθυνση στο αντικείμενο. Όλα τα παραπάνω μπορούν να τα διδάξουν μόνον οι ειδικά εξουσιοδοτημένοι εκπαιδευτές της IKMF, οι οποίοι έχουν περάσει επιπλέον και το ειδικό πενθήμερο Σχολείο Εκπαιδευτών για Γυναίκες, Stay Away.

Ωστόσο, οι γυναίκες οι οποίες το επιθυμούν έχουν πάντα την επιλογή να εντάσσονται στα κανονικά τμήματα ενηλίκων, σε οποιαδήποτε σχολή της IKMF, ανεξαρτήτως αν ο εκπαιδευτής είναι ή όχι εξουσιοδοτημένος να διδάσκει γυναίκες, ακολουθώντας τη γενική ύλη του Κραβ Μαγκά για Πολίτες. Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι γυναίκες όχι μόνο συνεχίζουν την εκπαίδευσή τους στο Κραβ Μαγκά, αλλά ζητούν να παρακολουθήσουν ξανά και ξανά όλο το ετήσιο πρόγραμμα STAY AWAY.

Το Κραβ Μαγκά για Γυναίκες, όπως είναι φυσικό, επικεντρώνεται σε σενάρια σεξουαλικού τύπου επιθέσεων, αφού πρόκειται για τις πλέον συνηθισμένες επιθέσεις τις οποίες είναι πιθανό να δεχτεί μία γυναίκα.

Λόγω του ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις είναι ένα θέμα το οποίο προκαλεί υψηλή συναισθηματική φόρτιση και ανησυχία στις γυναίκες, τόσο που πολλές φορές είναι δύσκολο ακόμη και να το συζητήσει κανείς μαζί τους, οι ειδικές τεχνικές για γυναίκες περιλαμβάνουν ουσιαστική συναισθηματική εκπαίδευση, ώστε να εξασφαλιστεί ότι αυτές πράγματι θα αποκτήσουν την ικανότητα να προστατεύουν τους εαυτούς τους, δίνοντάς τους την αυτοπεποίθηση αλλά και την απαιτούμενη επιθετικότητα γι' αυτό. Οι τεχνικές έχουν τροποποιηθεί ειδικά ώστε να λαμβάνουν υπ' όψιν τους τον ψυχολογικό κόσμο της γυναίκας, το γεγονός ότι υστερεί σε μυϊκή δύναμη ενάντια στους άνδρες, αλλά και τον τρόπο που εκείνη σκέφτεται.

Επιπρόσθετα θέματα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην αυτοάμυνα γυναικών έχουν να κάνουν με την εισβολή κακοποιών στο σπίτι, την προστασία τρίτου προσώπου (προστασία δηλαδή του παιδιού της) και τη χρήση καθημερινών αντικειμένων (κλειδιά, τσάντα, κ.λ.π.) για να αποσοβήσει την επίθεση και να αντεπιτεθεί.

Παράλληλα με τα μαθήματα αυτοάμυνας γυναικών Stay Away τα οποία προσφέρονται σε κάθε παράρτημα της IKMF παγκοσμίως από ειδικά εκπαιδευμένους και εξουσιοδοτημένους προς τούτο εκπαιδευτές της, η IKMF δημιούργησε επίσης ένα εξειδικευμένο DVD για τη γυναικεία αυτοάμυνα.

Το DVD αυτό αποτελεί πρωταρχικά ένα πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο για γυναίκες, το οποίο τους επιτρέπει να δουν πρακτικά τι είναι η αυτοάμυνα γυναικών και τους διδάσκει βασικές τεχνικές. Δευτερευόντως, το DVD είναι ένα βοηθητικό εκπαιδευτικό εργαλείο για τους εξουσιοδοτημένους εκπαιδευτές γυναικών της IKMF.

Το Stay Away όχι μόνο θα σε σώσει όταν το χρειαστείς, αλλά θα σου αλλάξει τη ζωή και τον τρόπο που σκέφτεσαι για πάντα!

Εμπιστέψου το ένστικτό σου απόφυγε τον κίνδυνο θέσε ξεκάθαρα όρια αντίδρασε ως τελευταία επιλογή

STAY AWAY / Ειδικό σχολείο εκπαιδευτών αυτοάμυνας για γυναίκες

Προκειμένου ένας εκπαιδευτής της IKMF να πιστοποιηθεί στη διδασκαλία για γυναίκες, στο πρόγραμμα Stay Away, θα πρέπει πρώτα να περάσει το Σχολείο Εκπαιδευτών για Γυναίκες (WIC).