IKMF SUMMER CAMP, ΧΑΝΙΑ 2024
Το διήμερο 29-30 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στα Χανιά Κρήτης το Summer Camp της IKMF Ελλάδος. Με εκπαιδευτή τον EIT Χρήστο Τζήκα (E4), το καμπ προσέφερε μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στις τεχνικές και τακτικές του Κραβ Μαγκά, ενισχύοντας τις μαχητικές ικανότητες των συμμετεχόντων.
Με φόντο το πανέμορφο τοπίο της περιοχής των Αρμένων, άτομα από διάφορες περιοχές της Κρήτης αλλά και της Ελλάδος, με διαφορετικές ηλικίες και τεχνικό υπόβαθρο, είχαν την ευκαιρία για μάθηση, ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση. Στα σεμινάρια και τις εξετάσεις πήραν μέρος μαθητές και εκπαιδευτές των σχολών των Χανίων (εκπ. Ηλίας Χατζηδάκης), η οποία είχε και την ευθύνη της διοργάνωσης την οποία έφερε σε πέρας με πολύ μεγάλη επιτυχία, του Ρεθύμνου (εκπ. Βλαντ Κιρκόφσκι, Γιώργος Κατσιούρης) και του Ηρακλείου (εκπ. Νίκος Βερβερίδης).
Η πρώτη μέρα περιλάμβανε εκπαίδευση σε βασικές τεχνικές αυτοάμυνας, όπως ρίψεις, ανατροπές και επιβίωση στο έδαφος, υπό την σκιά των πλατάνων δίπλα στις δροσερές πηγές μέχρι την αμμώδη παραλία της περιοχής δίπλα στο ποτάμι. Το βράδυ της ίδιας μέρας ο εκπαιδευτής Χρήστος Τζήκας, στη διάλεξη με θέμα «Αυτοάμυνα και διαφορές από μαχητικά αθλήματα», υπογράμμισε πως η αυτοάμυνα έχει ως στόχο την προστασία, εξήγησε ότι το Κραβ Μαγκά, ως σύστημα αυτοάμυνας, διδάσκει τεχνικές που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα σε καταστάσεις κινδύνου, ανεξαρτήτως σωματικής δύναμης ή μεγέθους.
Ανέδειξε ακόμη τη σημασία της ψυχολογικής προετοιμασίας και της ετοιμότητας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, προσφέροντας πολύτιμες γνώσεις στους συμμετέχοντες. Ακολούθησε pool party στο χώρο διαμονής των συμμετεχόντων με μουσική και χαλάρωση.
Η δεύτερη μέρα περιείχε σεμινάρια με προχωρημένες τακτικές μάχης, ενώ ο συνδυασμός τους με τα προηγούμενα σεμινάρια έκλεισε όμορφα τον κύκλο του καμπ. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν η τελετή λήξης και οι εξετάσεις των επιπέδων P.
Ήταν μια μοναδική εμπειρία που ενίσχυσε τις ικανότητες των συμμετεχόντων και προώθησε τις αξίες της αυτοάμυνας και της ομαδικότητας. Η επιτυχία του summer camp στην Κρήτη, ιδιαίτερα σημαντική για τους μαθητές και τις σχολές του νησιού, αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της IKMF Ελλάδος και την αυξανόμενη δημοτικότητα του Κραβ Μαγκά ως μέσου αυτοάμυνας και ενδυνάμωσης.