Διακοπές από το σχολείο ≠ διακοπές από το Κραβ Μαγκά

Kids Blog

Όπως σε κάθε τι που κάνουμε στη ζωή μας και αποσκοπεί στην γενικότερη βελτίωση του εαυτού μας, έτσι και το Κραβ Μαγκά πρέπει να αντιμετωπίζεται με την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Εξ’ άλλου, κύριο μέλημα του μαθήματος είναι να διδάξουμε στα παιδιά ότι για να πετύχουν τους στόχους τους πρέπει να έχουν υπομονή,επιμονή και να είναι προσηλωμένα σε αυτό που επιδιώκουν.

Για να το κάνω όσο πιο απλό γίνεται, θα δώσω ένα απλό παράδειγμα για έναν στόχο που έχουμε οι περισσότεροι ενήλικες∙ να αποκτήσουμε δίπλωμα οδήγησης. Φανταστείτε λοιπόν όταν πηγαίνετε να πάρετε το πρώτο σας δίπλωμα οδήγησης, με πόση χαρά ξεκινάτε ένα πλάνο 10 μαθημάτων (θεωρητικών και πρακτικών)!

Αφού λοιπόν κάνετε τα πρώτα 3 μαθήματα (Σεπ, Οκτ, Νοε στην περίπτωσή μας) έρχονται οι διακοπές των Χριστουγέννων, οπότε κάνετε ένα διάλειμμα (Δεκ) και λέτε πως θα επιστρέψετε μετά τις γιορτές. Μετά τις γιορτές επιστρέφετε από τις διακοπές στα μέσα Ιανουαρίου και είστε λίγο κρυωμένοι (ή και όχι), οπότε αναβάλλονται τα μαθήματα για όταν θα είστε πλέον καλά (Φεβ). Επομένως σας απομένουν άλλα 7 μαθήματα και έτσι επιστρέφετε δυναμικά να ξαναπιάσετε το τιμόνι στα χέρια σας∙ όμως μετά από αυτό το διάστημα απουσίας δεν θυμάστε πολύ καλά τα πρώτα 3 μαθήματα και ο δάσκαλος πρέπει να σας κάνει επανάληψη προκειμένου να προχωρήσετε πιο κάτω (σημ: τα μαθήματα οδήγησης είναι μάθημα 1 προς 1, το Κραβ Μαγκά είναι ομαδικό και δεν μπορεί να γίνει σωστή επανάληψη). Συνεχίζετε λοιπόν τα μαθήματά σας, έχετε πάρει φόρα και έρχονται οι διακοπές του Πάσχα (Απρ), όπου διακόπτετε ξανά. Επιστρέφετε τον Μάιο (απομένουν ακόμα 5 μαθήματα από τα 10), τον Ιούνιο όμως πιάνει καλοκαίρι, και προτιμάτε να κάνετε μπάνια / βόλτες και όχι μαθήματα.

Όπως λοιπόν ο ενήλικας στην παραπάνω ιστορία απέτυχε στην απόκτηση του διπλώματός του, έτσι και το παιδί σας έχει χάσει μια ολόκληρη ακαδημαϊκή χρονιά (10 μηνών) και τελικά δεν έχει καταφέρει κανέναν στόχο. Τον αρχικό του στόχο δεν τον πέτυχε, ενώ παράλληλα έχει πετάξει τους κόπους του στον κάλαθο των αχρήστων∙ μήπως τελικά ήταν καλύτερο να μην έχει ξεκινήσει;

Μερικά από τα μειονεκτήματα της αποσπασματικής προπόνησης:

Σε όλα τα παραπάνω αξίζει να αναφερθούν:

Γιάννης Καρκαλάκος

Εκπαιδευτής IKMF Κραβ Μαγκά